34.kolo
Sobota 23.duben 2022 18:00 CET
Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Inter si ve 34.kole Serie A s přehledem poradil s AS Řím 3:1. Krásné góly zařídili Dumfries, Brozovič a Lautaro Martinez. Černomodří měli zápas jasně pod kontrolou a gólů mohli dát určitě ještě víc. Když už to vypadalo, že ani ve třetím vzájemném sezoně neinkasují, trefil se za záda Handanoviče Mkhitaryan. Inter je v tabulce druhý, ale má zápas k dobru. Třetí Neapol překvapivě prohrála a ztrácí pět bodů. Vedoucí AC Milán urval tři body proti Laziu až v nastavení a stále tak má náskok dvou bodů. Ve středu se hraje dohrávka a pokud Inter porazí Boloňu půjde do čela.
V tomhle kole platí, že se o titulu bude rozhodovat na trase Milán - Řím. Oba milánské celky hrají své zápasy proti těm římským a dnes byla řada na Interu. Ten se postaral o to, že trenéru Mourinhovi ligový návrat na San Siro pořádně zhořkl. Jeho svěřencům totiž nasázel tři branky.
Rozhodčí: Sozza S.
Počet diváků: 74.947
Počet nastavených minut: 1' + 4'
Lega Serie A: Oficiální program | Oficiální report | Oficiální report a statistiky [PDF]
Kapitán Interu:
INTER (3-5-2): 1 Handanovic; 37 Skriniar, 6 De Vrij, 32 Dimarco (95 Bastoni 63); 2 Dumfries, 23 Barella, 77 Brozovic (5 Gagliardini 72), 20 Calhanoglu, 14 Perisic (18 Gosens 72); 9 Dzeko (19 Correa 63), 10 Lautaro (7 Sanchez 82).
Lavička: 21 Cordaz, 97 Radu, 8 Vecino, 13 Ranocchia, 33 D'Ambrosio, 36 Darmian, 38 Sangalli
Trenér: Simone Inzaghi
AS Řím (3-4-2-1): 1 Rui Patricio; 23 Mancini, 6 Smalling, 3 Ibanez; 2 Karsdorp, 7 Pellegrini (17 Veretout 64), 27 Oliveira, 59 Zalewski (5 Vina 78); 92 El Shaarawy (11 Perez 64), 77 Mkhitaryan; 9 Abraham (14 Shomurodov 78).
Lavička: 63 Boer, 15 Maitland-Niles, 24 Kumbulla, 37 Spinazzola, 42 Diawara, 52 Bove, 55 Darboe, 64 Afena-Gyan.
Trenér: Jose Mourinho
Via Piccolomini 5, 20151 Milano, Itálie
Kapacita: 82955 míst
Rozměry: 105x68 m
Hráč | Stát | Věk | PM |
1 Samir Handanović | 37 | 95' | |
32 Federico Dimarco | 24 | 64' | |
77 Marcelo Brozović | 29 | 73' | |
14 Ivan Perišić | 33 | 73' | |
5 Roberto Gagliardini | 28 | 22' | |
37 Milan Škriniar | 27 | 95' | |
10 Lautaro Martínez | 24 | 83' | |
6 Stefan De Vrij | 30 | 95' | |
23 Nicolò Barella | 25 | 95' | |
95 Alessando Bastoni | 23 | 31' | |
7 Alexis Sánchez | 33 | 12' | |
2 Denzel Dumfries | 26 | 95' | |
20 Hakan Calhanoglu | 28 | 95' | |
9 Edin Džeko | 36 | 64' | |
19 Joaquin Correa | 27 | 31' | |
18 Robin Gosens | 27 | 22' | |
Průměrný věk hráčů v den utkání: 28.6 roku |
Arturo Vidal |
Andrea Pinamonti prozradil, že hráči Interu a prezident Steven Zhang mu v neděli po jeho dvou brankách do sítě Neapoli psali nebo volali. Italský reprezentant, který je v Empoli z Interu na hostování, má na kontě již 12 branek (4 z penalty).
"Takhle si představujete perfektní neděli. Nebyla tam žádná negativní věc. Byla to směsice emocí a štěstí, že můžeme žít s našimi fanoušky. Dlouho na to nezapomenu," řekl Pinamonti listu La Gazzetta dello Sport.
Ředitel Interu Beppe Marotta po zápase složil poklonu prezidentovi Empoli Fabriziu Rossimu. "Ano, řekl mi to Corsi," svěřil se Pinamonti. "Další zprávy jsem dostal od prezidenta Stevena Zhanga a Piera Ausilia. Bylo to vzrušující. Všem jsem řekl totéž: Doufejme, že tato podpora pomůže Interu vyhrát titul.
Mluvil také s některými svými bývalými spoluhráči? "Ano, volal mi Škriniar, ale zlobil se, že jsem mu hned nezvedl telefon. S Milanem mám silné pouto, záleží mu na mně. Psali mi také Bastoni, Barella, Perišič a Darmian."
V létě mu v Toskánsku končí hostování a o jeho podpis se údajně zajímá Eintracht Frankfurt. Co si myslí o své budoucnosti? "Nemám jasnou představu, je příjemné vidět, že mé jméno je slyšet. Snažím se neposlouchat fámy. Mít obdivovatele v Itálii a v Evropě mě motivuje. Připojení k národnímu týmu je mým cílem pro příští sezonu. To, že jsem se nedostal na mistrovství světa, byla obrovská rána."
José Mourinho dnes na Meazze. Zatímco Inter živí naději na double, bývalý kouč Interu a nynější lodivod římského AS bojuje o kvalifikaci do Ligy mistrů. Na Interu ho ale nečeká nic jednoduchého, což si mj. vyzkoušel už v únoru v rámci Coppa Italia (2:0 pro Inter). K tomu nemá AS Řím s Nerazzurri vůbec dobrou bilanci, naposledy je totiž porazil před 5 lety.
Hostům chybí vykartovaný Zaniolo, dále Cristante a Fuzato. Inzaghi dnes nevyužije zraněného Vidala.
Pravděpodobné sestavy:
INTER: Handanovic - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Lautaro, Džeko
AS: Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Veretout, Oliveira, Zalewski - Pellegrini, Mkhitaryan - Abraham
Záložník Interu Arturo Vidal dnes netrénoval kvůli zranění kotníku, zatímco Alessandro Bastoni by měl být k dispozici pro příští zápas s AS Řím.
Nerazzurri dnes trénovali na Appiano Gentile po včerejší výhře 3:0 nad Milánem. Vidal se objevil ve druhém poločase, ale přivodil si zranění kotníku, kvůli kterému dnes nemohl trénovat se zbytkem týmu. Calciomercato.com uvádí, že chilský reprezentant je pro nadcházející střetnutí Serie A s Římem nejistý.
Bastoni by naopak měl být pro zápas s Giallorossi k dispozici. Italský reprezentant byl včera proti Milánu vystřídán ve druhém poločase kvůli podezření na svalové zranění, ale podle zprávy měl pouze křeče, takže se nemusíme bát, že by zmeškal další zápas proti týmu Josého Mourinha.
Inter ztrácí na vedoucí tým tabulky AC Milán dva body, ale má zápas k dobru, takže pokud příští týden porazí Řím a vyhraje zápas s Boloňou, vyšplhá se do čela tabulky.