Zprávy o Interu Milán 16.10.2024 

Leo Messi prohlašuje, že si jeho krajan Lautaro Martínez zaslouží Zlatý míč více než kdokoli jiný, protože má za sebou velkolepý rok. Lautaro je mezi 30 kandidáty na Zlatý míč pro rok 2024. Vítěz bude vyhlášen 28. října v Paříži.

Lautaro v sezóně 2023-24 skloubil týmový úspěch s osobním oceněním, když získal tituly s Interem a Argentinou. Nerazzurri získali v minulém období dvacátý titul v Serii A ve své historii a El Toro se poprvé v kariéře stal nejlepším střelcem ligy. O několik týdnů později Lautaro podpořil vítězství Argentiny na Copa America, když ve finále vstřelil vítězný gól a stal se nejlepším střelcem turnaje.

„Má za sebou velkolepý rok. Dal gól ve finále Copa America a byl nejlepším střelcem. Zlatý míč si zaslouží víc než kdokoli jiný,“ řekl včera večer po výhře 6:0 nad Bolívií novinářům jeho argentinský spoluhráč Leo Messi, kterého citoval deník Gazzetta.

Lautaro je hlavním kandidátem na Zlatý míč za Argentinu a Serii A a trenér Seleccionu Lionel Scaloni na začátku tohoto týdne také tlačil na to, aby El Toro toto ocenění získal. „Doufám, že Lautaro vyhraje Zlatý míč,“ řekl argentinský trenér „Pokud se mu této satisfakce nedostane teď, jsem si jistý, že jí dosáhne v budoucnu.“

Záložník Interu Piotr Zielinski vstřelil gól při včerejší remíze Polska s Chorvatskem (3:3), ale ve druhém poločase musel opustit hřiště kvůli podezření na svalové zranění. Bývalá hvězda Neapole hrála v národním týmu s kapitánskou pásku a už po pěti minutách otevřela skóre.

Zielinski bude po návratu do Milána vyšetřen lékaři Interu. "Doufám, že to není nic vážného a že budu okamžitě k dispozici. Cítil jsem jen mírné natažení svalu, uvidíme, co to bude," řekl záložník pro TVP Sport. Polský trenér Michal Probierz uvedl: "Je to lehké zranění. Nebyl důvod riskovat, proto jsem ho vystřídal."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2025 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy