Sobota 24/08/24 20:45
Serie A, 2.kolo
INTER
2:0
LECCE

Inter si na San Siru před necelými 71 tisícovkami diváků připsal první výhru v Serii A. Ve 2.kole porazil zaslouženě Lecce 2-0. Úvodní branku vstřelil již v 5.minutě po přihrávce Taremiho hlavou Matteo Darmian. V 69.minutě po faulu na Thurama měl Inter penaltu, kterou proměnil jejich stoprocentní exekutor Hakan Calhanoglu. Černmodří měli i několik dalších šancí, ale další gól již nevstřelil. Kapitán Lautaro Martínez měl menší svalové potíže a tak do zápasu nenastoupil. Inter je v tabulce druhý za jediným stoprocentním týmem soutěže Juventusem.

Hráč zápasu
36 let
Výška: 183 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2025

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán si ve druhém kole italské Serie A připsal první ligové vítězství v nové sezoně, když porazil Lecce 2:0. Obhájce titulu napravil remízu z úvodního kola proti Janovu, zatímco Lecce po debaklu s Atalantou nadále pokračuje nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky.

2.kolo Serie A

Parma
2:1
AC Milán
Udinese
Lazio
Inter
2:0
Lecce
AC Monza
0:1
FC Janov
Fiorentina
0:0
Benátky
FC Turín
Atalanta
Neapol
3:0
FC Bologna
AS Řím
1:2
Empoli
Cagliari
1:1
Como
Verona
0:1
Juventus
Zprávy o Interu Milán 08.08.2018 
Jedna z méně známých nových tváří v Interu italský útočník Eddy Salcedo, který přišel v létě na hostování z Janova, řekl pro Inter TV: "Chci poděkovat týmu, protože mi pomáhá a mám tak pocit, že jsem součástí rodiny. Dalbert a Karamoh jsou dva spoluhráči, kteří mi nejvíce pomáhají a vždy mi radí," řekl teprve 16letý chlapec, který má kolumbijské rodiče. Inter s ním počítá hlavně pro primaveru, ale už v loňské sezoně si Salcedo připsal 2 starty za Janov za A tým v Serii A a tak je možné, že ho Spalletti občas také využije. V přípravě si zahrál překvapivě docela dost.

"Vždycky pracujeme na maximum. Doufám, že se díky týmu dokáži zlepšit. Opravdu doufám, že se mi podaří vstřelit gól, byl by pro mě sen. Sním o tom, že si budu moct zahrát s takto kvalitními hráči, již od malička. Zatím proti velkým týmům hraji jen ve videohrách," svěřil se Eddy.

Radja Nainggolan kvůli zranění vynechá i přátelský zápas s Atletikem Madrid. Svalové zranění si přivodil v utkání proti Sionu a od té doby vynechal přáteláky s Sheffield United, Zenitem, Chelsea a Lyonem a trénuje individuálně. V klubu doufají, že Belgičan bude připraven na 1.kolo Serie A proti Sassuolu, které se bude hrát za 14 dní.

Předpokládá se, že Keita Balde Diao do Interu skutečně přestoupí. V jednu chvíli se zdálo, že opačným směrem půjde Antonio Candreva. Ten však přesun do Monaka odmítl. I tak ale jednání pokračují a Balde si tak zřejmě po roční pauze znovu zahraje Serii A. Inter aktuálně nabzíí 5-6 milionů eur za hostování a 20 milionů za přestup za rok v létě. 23letý Senegalec by podepsal smlouvu na 3 miliony eur ročně.

Viceprezident Interu Javier Zanetti o návratu Paola Maldiniho do AC Milán: "Jsem tak šťastný, že se Paolo vrátil. Je to nejen velký profesionál, ale také skvělý člověk. Fotbal obecně potřebuje člověka jakým je on. Mám k němu velký respekt."

"Několikrát jsme se setkali jako soupeři, ale vždy jsme k sobě měli velkou úctu. Nyní se setkáváme znovu, ovšem v jiných rolích, úcta však zůstává i nadále. Nemůžu se dočkat, až se potkáme při derby. Určitě se, jako již mnohokrát, přátelsky obejmeme. Chtěl bych mu popřát mnoho štěstí v novém dobrodružství."
FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2025 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy