Sobota 24/08/24 20:45
Serie A, 2.kolo
INTER
2:0
LECCE

Inter si na San Siru před necelými 71 tisícovkami diváků připsal první výhru v Serii A. Ve 2.kole porazil zaslouženě Lecce 2-0. Úvodní branku vstřelil již v 5.minutě po přihrávce Taremiho hlavou Matteo Darmian. V 69.minutě po faulu na Thurama měl Inter penaltu, kterou proměnil jejich stoprocentní exekutor Hakan Calhanoglu. Černmodří měli i několik dalších šancí, ale další gól již nevstřelil. Kapitán Lautaro Martínez měl menší svalové potíže a tak do zápasu nenastoupil. Inter je v tabulce druhý za jediným stoprocentním týmem soutěže Juventusem.

Hráč zápasu
36 let
Výška: 183 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2025

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán si ve druhém kole italské Serie A připsal první ligové vítězství v nové sezoně, když porazil Lecce 2:0. Obhájce titulu napravil remízu z úvodního kola proti Janovu, zatímco Lecce po debaklu s Atalantou nadále pokračuje nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky.

2.kolo Serie A

Parma
2:1
AC Milán
Udinese
Lazio
Inter
2:0
Lecce
AC Monza
0:1
FC Janov
Fiorentina
0:0
Benátky
FC Turín
Atalanta
Neapol
3:0
FC Bologna
AS Řím
1:2
Empoli
Cagliari
1:1
Como
Verona
0:1
Juventus
Zprávy o Interu Milán 30.01.2017 

Inter se dohodl s Hull City na hostování Andrea Ranocchii v Anglii. Italský stoper s dohodou souhlasí a zítra se podrobí zdravotním testům. Hull City bude mít opci na přestup.

V úterý od 20:45 je na programu utkání o postup do semifinále poháru. Místo mezi nejlepší čtveřicí už má zajištěný Juventus s Neapolí, o zbývající místa se kromě Interu a Lazia pobije AS Řím s Cesenou. Biancocelesti v osmifinále zdolali FC Janov 4:2. Poslední dvě ligové utkání prohráli, a to venku s Juventusem 0:2 a překvapivě doma s Chievem 0:1. Trenér Inzaghi nebude moct nasadit Keitu Baldého plnícího si reprezentační povinnosti v Africkém šampionátu. Tuttosport předpokládá, že Pioli nechá odpočinout Gagliardiniho a Icardiho, což by dostalo do hry Kondogbiu a Palacia. Také Éder s Banegou by si mohli zahrát už od první minuty. Duel bude coby hlavní sudí řídit pan Guida. Zápas sledujte na programu O2 TV Fotbal.

"Upřímně nevím, proč mi to v Interu nešlo," svěřil se Stevan Jovetič, který na hostování v Seville ožil. "Měl jsem fantastický start, dával jsem góly, pak jsem přestal skórovat, ale pořád hrál dobře, Inter vyhrával. Pak jsem začal být pravidelně střídán a už to šlo z kopce. Nikdo mi neřekl proč, teď se snažím zapomenout. Mám znovu šanci se ukázat. Trenér Sampaoli je skvělý člověk, jsem šťastný, že s ním můžu pracovat. Za méně než měsíc budeme hrát Ligu mistrů s Leicesterem a ve městě je už cítit euforie," řekl Černohorec, který v novém působišti vstřelil ze 4 zápasů tři branky, z toho dvě do sítě Realu Madrid. Hostování končí na konci sezony a FC Sevilla má opci na přestup.

Stefano Pioli má lepší start u týmu než José Mourinho. Z prvních deseti zápasů dokázali jeho tým nasbírat 24 z 30 možných bodů. Pod Leonardem získal Inter 23 bodů, s Mourinhem 22.

Piero Ausilio v rozhovoru pro ESPNFC přiznal, že nejvíce lituje odchodu Philippe Coutinha. "Jeho odchod je pravděpodobně moje největší zklamání za těch dvacet let, co jsem v Interu. Mám na něj dobré vzpomínky, jako na hráče i člověka. Pokud by tu byl pořád, věřím, že by pravidelně hrál a měl stejný úspěch jako má teď v Liverpoolu. Když tu byl, tak nebyl fyzicky připravený. Byl zvyklý na jiný typ fotbalu."

"Po jeho návratu z hostování v Espanyolu tým nabral jiný směr. Znovu jsme změnili trenéra, nebylo to těžké jen pro Coutinha. Měli jsme hodně talentovaných hráčů jako Milito, Sneijder, Cassano a Palacio. Na hřišti nebylo místo, které potřeboval. Inter ještě pracoval na několika transferech. Už jsme měli za sebou i nějaké vstupní rozhovory s budoucími novými vlastníky. Potřebovali jsme prodávat a když byla příležitost prodat hráče, který nehraje, udělali jsme to. Mateo Kovačič jako náhrada splňoval naše požadavky víc. Z peněz za Coutinha jsme ještě navíc koupili Icardiho. Nyní sice máme silného vlastníka, ale i tak nás limituje finanční politika UEFA. Nemůžu vyloučit, že se jednou Coutinho vrátí, doufáme v to."
"Nepředpokládal jsem, že už v tuto dobu bude Inter tak blízko k Juventusu," přiznal se v rozhovoru pro Il Giorno bývalý většinový majitel a prezident klubu Massimo Moratti. "Je dobře, že Steven Zhang je stále blízko týmu." Nového čínského vlastníka firmu Suning, zastupuje v Miláně syn majitele holdingu.

Od Special One v osobě Mourinha k Normal One? "Ano, Pioli je Normal One, ale on se nenechá. Dokázal týmu dát disciplínu. Je to osobnost, ale zůstáva daleko od reflektorů." V neděli je na prohrami italské derby. Hrát se bude v Miláně a na stadionu bývá dost fanoušků Juventusu. Mají v Lombardii hodně fanoušků? "Jestli hrajete v Turíně nebo v Miláně je skoro jedno. V Miláně je mnoho fanoušků Juventusu," řekl Moratti.

Trenér Lazia Simone Inzaghi před úterním čtvrtfinále italského poháru chválil Inter: "Mají postavený tým na to, aby skončili do třetího místa. S příchodem Stefana Pioliho se hodně zlepšili. Chceme postoupit, to je náš cíl. Pokud bychom hráli doma, bylo by to lehčí. Máme za sebou zápas s Janovem. O víkendu jsme smolně prohráli s Chievem," řekl kouč římského klubu.

Loris Zonta, člen primavery, odchází na rok a půl dlouhé hostování do Pisy, která hraje Serii B. Oficiálně to potvrdil toskánský klub. "Cítím se připravený. Primavera nemá kvalitu jako Serie B, jsem si jistý, že se adaptuji. S Manajem jsem loni hrál, je to dobrý kluk, těším se na něj. Trenér Stefano Vecchi mi radil ať jsem jdu, protože zde dostanu prostor na to se zlepšit."

"Byl mnohem mladší než já, bylo vidět okamžitě, že má kvalitu. Můžete říct, že pro něj bylo těžké si zvyknout na italský fotbal, také kvůli své tělesné schránce, ale v jeho věku si myslím, to bylo normální. Na tréninku mě zaujal, dokázal neskutečné věci. V zápasech měl potíže, ale to bylo normální, když na něj byl vyvíjen takový tlak od fanoušků a médií. Byl jsem si ale jistý, že dříve nebo později se stane top hráčem."

"Hrál dobře, ale lidé čekali víc. Zapomínali, že je to pořád ještě dítě a potřebuje čas. Bylo to pro něj těžké, ale zároveň velká zkušenost. V Itálii několik velkých klubů nemá s mladými trpělivost. Inter věděl, že má talentovaného hráče, ale nedal mu čas a příležitost, aby normálně rostl. Premier League je ještě víc fyzicky náročnější a byla otázka, jestli to zvládne, když to v Itálii nešlo. Liverpool využil šance a povedlo se."

Stefano Pioli chce přes Lazio postoupit do semifinále Coppa Italia. Přestože chce sestavit silnou jedenáctku, kdy jindy než nyní, by měl dát volno nejvíce vytíženým hráčům. Podle PremiumSport si konečně odpočine Roberto Gagliardini, místo něj bude hrát od začátku Geoffrey Kondogbia. Ever Banega zastoupí Joao Maria a hrát nebude jeden z dvojice Candreva-Perišič. Místo nich dostane prostor od začátku střetnutí Eder. Pioli ještě zvažuje, že místo Icardiho bude hrát Palacio.

Ricardo Ferri si užívá poslední zápasy svého bývalého týmu Interu. "De Boer nedokázal dát týmu identitu. Inter měl kvalitu i před příchodem Gagliardiniho, který dal týmu větší vyrovnanost. Hraje jako zralý kluk, ne jako člen primavery," řekl Ferri.

30/01/17 - Inter Milán vyhrál sedmý ligový zápas za sebou a posunul se na čtvrtou příčku tabulky. Vysněný cíl sezony je již relativně blízko. Na třetí místo, kde je nyní Neapol a z které se jde do Ligy mistrů, ztrácí pouze tři body. V sobotu nerazzurri porazili poslední Pescaru 3-0. "Vítězství jsme si zasloužili, protože jsme hráli jako tým," prohlásil trenér Stefano Pioli.

Gabriel Barbosa začíná být v Interu spokojený. Konečně dostává na hřišti větší prostor a fanoušci ho mají rádi. Jako i v předešlých zápasech na San Siru, kdy šel na trávník v průběhu zápasu, než stačil vystřídat a dotknout se míče, už byly slyšet velké ovace a potlesk od diváků. "Jsem velmi rád, že jsme si dnes zaběhal. Zvláště kvůli fanouškům, kteří mě podporují. Měl jsem šanci, ale brankář předvedl skvělý zákrok. Viděl jsem Edera vedle mě, ale ten už jeden gól dal. Samozřejmě žertuji," řekl Brazilec. "Zlepšuji se fyzicky a těší mě, že jsem každým dnem lepší a lepší. Trenér i spoluhráči mi pomáhají. Jsem rád, že jsem v tomto týmu."

Devět soutěžních zápasů a devět výher, včetně jedné z prodloužení v italském poháru. Vítězná šňůra začala na San Siru se Spartou v Evropské lize 8.prosince. Éder v závěru utkání rozhodl o výhře 2-1. Pak Inter vyhrál tři zápasy v Serii A nedostal ani jednu branku, Janov 2-0, Sasuolo 1-0, Lazio 3-0. I v novém roce pokračovali nerazzurri v podobném stylu. Výhra v Udine 2-1, doma s Chievem 3-1, vyřazení Boloni v osmifinále poháru 3-2 po prodloužení a nyní dvě poslední výhry a znovu bez inkasované branky v Palermu 1-0 a doma s poslední Pescarou 3-0. V Serii A není nikdo s lepší formou a tak se není co divit, že klub se dostal znovu do hry o vstupenky do Ligy mistrů. V tabulce je čtvrtý tři body za Neapolí. Druhý AS Řím je ještě o dva body lepší. Zatím nedostižný vypadá stále Juventus. Oproti Interu má devět bodů navíc, ale hned v neděli je na programu Derby d'Italia...

Danilo D'Ambrosio si myslí, že se Inter pod vedením Stefana Pioli proměnil v nezlomný tým, který bojuje o každý míč. "Pod ním máme konzistentní výkony," řekl hráč s číslem 33 po výhře nad Pescarou v poměru 3-0. "Trénujeme v opravdu vysokém tempu a v kondici jsme se hodně zlepšili. Trenér je v udílení pokynů precizní. Ví přesně, co po nás chce a ukazuje nám, co děláme špatně. Nejdůležitější věcí ze všech je přístup a hlad, který musíme ukázat. I když nehrajeme dobře, musíme do toho dát vše, abychom pomohli týmu se zlepšit. Když vyhráváte dává vám to sebevědomí a to je důležité. I tréninky jsou pak lepší," prohlásil D'Ambrosio, který v zápase vstřelil úvodní branku. "Komu ji věnuji? Své ženě Enze a Leonardovi, našemu prvorozenému."

Po vyřazení černomodrých z poháru se může tým Stefana Vecchiho plně soustředit na ligu. V té narazil na Salernitanu, kterou smetl 4:0. Domácí vedli už v první minutě, když tečovaný centr Cagnana doklepl do sítě Souaré. V rámci první půle stojí za zmínku ještě břevno po voleji Rovera. Hosté nevstoupili ideálně ani do druhé půle. Po ruce při akrobatickém zakončení Pinamontiho se pískal pokutový kop. S Pinamontiho střelou z bílého bodu si gólman poradil, ale na Souarého dorážku byl příliš krátký – 2:0. O něco později trefil tyč Pinamonti. V poslední minutě řádného hracího času byl opět na správném místě Souaré a jeho dorážka Bolliniho pokusu znamenala jeho druhý hattrick v průběhu dvou týdnů. V druhé minutě nastavení ještě stihl vyrobit hrubku hostující gólman, což bez problémů potrestal Andrea Pinamonti a stanovil tak konečné skóre.

INTER 4:0 Salernitana
Branky: Souaré (1', 47', 90'), Pinamonti (90+2')
Sestava: Di Gregorio; Valietti, Gravillon, Vanheusden, Cagnano (Sala); Rover (Bollini), Awua (Putzolu), Carraro, Rivas; Pinamonti, Souaré.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2025 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy