Hakan: Inter patří mezi pět nejlepších klubů

30/10/24 - Hakan Calhanoglu měl před týdnem při těsné ligové výhře Interu 1:0 nad Římem problémy se stehenním svalem. V důsledku zranění musel vynechat zápas v Bernu v rámci Ligy mistrů a nedělní Derby d'Italia.

Inter až v úplném závěru dokázal porazit Young Boys 1:0. Nepovedlo se mu ale ovládnout italské derby. S Juventusem remizoval, přestože se v posledních deseti minutách pyšnil dvougólovým náskokem.

Na místě Hakana nastoupil Polák Piotr Zielinski. Bývalý záložník Neapole se v prvním poločase dvakrát prosadil z penalty a vysloužil si pochvalu od tureckého reprezentanta: "Vedl si dobře, není snadné hrát po letech na hřišti něco jiného," řekl Calhanoglu. "Odvedl skvělou práci a poskytl rozhodující podporu - gratuluji mu."

Calhangolu je určeným exekutorem pokutových kopů, ale Zielinski ukázal, že ho dokáže nahradit. "Také si připsal dvě penalty, což je příjemné, protože to znamená, že je za mě může kopat někdo jiný."

Lautaro Martinez a Calhanoglu byli mezi nominovanými na Zlatý míč. "Opravdu jsem velmi hrdý. Jsem šťastný a hrdý zároveň, jak za sebe, tak za Lautaro a Sommera, kteří jsou tu se mnou. Jsme tu tři, ale doufám, že příští rok se zúčastní ještě více hráčů Interu. To by znamenalo, že jsme měli velmi důležitou sezónu."

Kromě Interu měly dva finalisty Zlatého míče pouze Manchester City, Real Madrid, Arsenal, AS Řím a Bayer Leverkusen. "Ukazuje to, že jsme významnými hráči ve velmi důležitém klubu, který se drží na evropské špičce," zamyslel se Calhanoglu. "Navíc si myslím, že Inter momentálně patří mezi pět nejsilnějších týmů na světě, a jsem si tím docela jistý."

Calhanoglu také zhodnotil strhující střetnutí v Derby d'Italia proti Juventusu. "Byl jsem zklamaný, že jsem nemohl hrát kvůli zranění. Ale myslím, že tým podal dobrý výkon," řekl. "Měli jsme tam trochu smůlu. Ale myslím, že tým hrál výborně a je to pravděpodobně zápas, který jsme mohli vyhrát."

Autor: Lukáš Pekárek

Zdroj: Gazzetta dello Sport

42x
FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy